Hrvatski oceanski jedriličarski klub, dosljedan u tome da organizira jedrenja po svjetskim oceanima, u zimi 2009. godine otišao je na Karibe. Iznajmljen je brod Cyclades 50,5 od 15,6 metara dužine i jedrilo se, u grupama od 9-10 osoba, po desetak dana u području južnog dijela arhipelaga, odnosno u dijelu koji se zove Winwards islands, Otoci privjetrine. Glavna baza je bila na otoku Martinique, u zaljevu Le Marin.

Na karipskim otocima, u subtropskim geografskim širinama, taj je dio godine najpovoljniji za jedrenje jer je relativno malo kiše, manja je vlaga negoli u ljetnim mjesecima i nema opasnosti od hurricana. Glavna konstanta tog područja, pasatni vjetar, još uvijek nasreću postoji.

U projektu je sudjelovalo ukupno 36 osoba, a skipperi su bili Adonis Tancer, dvije grupe i Mladen Šutej, također dvije grupe. Osim Martiniqua posjećeni su slijedeći otoci: St.Lucia, St. Vincent, Beguia, Dominica, Union Island, Moustique i još nekoliko grebena i otočića u Grenadinima poput vrlo poznatog Tobayo cay's.

 

Neuspio ulov. Morski pas odgrizao je 2/3  tune.Neuspio ulov. Morski pas odgrizao je 2/3 tune.

  

 

TobagoCays PicsTobago Cays Pirat s Kariba ... otima dolare.Pirat s Kariba ... otima dolare.
Conch školjkeConch školjke karibi2
Idi na vrh