Osnivačka skupština kluba: stoje - Debuš, Cikač i Zorko. Donji red: Muhek, Šutej, Milković, Širola, Belan.Osnivačka skupština kluba: stoje - Debuš, Cikač i Zorko. Donji red: Muhek, Šutej, Milković, Širola, Belan.Projekt Ekspedicija Arktik-Antarktika jedan je od najambicioznijih jeriličarskih projekata ne samo u Hrvatskoj već u svijetu. Kako kuglu zemaljsku oploviti meridionalnim pravcima (sjever-jug i obrnuto) a ne uobičajenim plovnim putevima? San je to star oko 2300 godina, iz doba kada je pomorac Piteja dobio nalog grčkih vladara da ode u Arktik.

 

Gradi se iz specijalnog lima nionicral i tehnologijom za ratne brodove.Gradi se iz specijalnog lima nionicral i tehnologijom za ratne brodove.

U Zagrebu se 1993. godine sastalo društvo od 10 prijatelja, organiziranih i poduzetnih ljudi koji su se upoznali u Školi jedrenja na Hiru 3 i na Elanima 31 u Biogradu. Uz sirovu ribu i desetak različitih umaka, te pristojno vino, donjeli su odluku da pokušaju nemoguće: Jedrilicom oploviti svijet meridionalnim rutama, projekt Arktik –Antarktika. Za tu sitnicu treba pronaći financijska sredstva, sagraditi poseban brod i dobro se, odlično, organizirati. Sve to usred rata sa Srbijom i JNA, pod opsadama, blokiranim cestama, nestancima struje i povremenim bombardiranjima po cijeloj Hrvatskoj. Ideja i vrijeme bili su toliko čudni, da bi se i Piteja upitao ima li to smisla! S druge strane, možda takav projekt u neko normalno doba nikada ne bi uspio.

 

Hrvatska čigra sagrađena je u rekordnom roku od 10 mjeseci i 3 dana. Od prvog sastanka desetorice u stanu u Zagrebu, do trenutka porinuća u projekt se uključilo oko 700 osoba. Srušeni su svi mogući rekordi, preskočene barijere, zaobiđene gluposti, prezrena podmetanja i brod se pred ljeto 1994. godine otisnuo od rive u Kraljevici. Prvo put Gibralatara i na Arktik jer to je bio teži dio projekta.

Nakon 37 mjeseci Čigra se opet našla u Kraljevici. U međuvremenu su ostavreni svi ciljevi projekta, sportski, znanstveni i promidžbeni. Usput je postavljen i svjetski rekord u brzini prolaska kroz labirint Arktika a Northwest passage je savladan za 66 dana što je za 12 dana brže od broda kanadske RCMP policije. Prva hrvatska zastava na svjetskim oceanima je prejedrila 35.987 nautičkih milja i motorom u Arktiku prešla 4040 nm i pri tome razbila na tone, tisuće tona leda. U plovidbi je sudjelovalo ukupno 37 odličnih jedriličara i ,što je jako važno, svi su se sretno vratili svojim domovima. 

 

 

RutaAARuta AA Ruta plovide kroz Nortwest passage. Od Davisovih vrata, Polarnica, do Beringovog tjesnaca ukupno 3958 nautičkih milja.Ruta plovide kroz Northwest passage. Od Davisovih vrata, Polarnica, do Beringovog tjesnaca ukupno 3958 nautičkih milja.

 

 

 

 

  

 

U očekivanju promjene brod je vezan za alpinistički klin. Stanje leda  je  9+, što znači skoro kompaktna ploča, a debljine je od 70 - 100 centimetara. Lokve koje se vide nisu otvoreno more već otopljena površina leda. Arktik.U očekivanju promjene brod je vezan za alpinistički klin. Stanje leda je 9+, što znači skoro kompaktna ploča, a debljine je od 70 - 100 centimetara. Lokve koje se vide nisu otvoreno more već otopljena površina leda. Arktik. Stilizirani albatros je novoizgrađen spomenik svim pomorcima koji su plovili oko ovog otočića nazvanog Cape Horn.Stilizirani albatros je novoizgrađen spomenik svim pomorcima koji su plovili oko ovog otočića nazvanog Cape Horn. AntarktikaAntarktika
     
     
Idi na vrh