Nautički peljar JadranaPri izradi ovog Peljara krenulo se s pozicije i razmišljanja osobe na palubi broda koji se približava obali i želi sretno uploviti u luku ili zaljev. Iz tog razloga u knjizi su, osim planova luka i uvala, i fotografije iz zraka snimljene iz preporučljivog smjera uplovljavanja. Dakle ne radi se o turističkim snimkama napravljeni s okolnih uzvisina, već je za potreba knjige iz helikoptera koji je stajao na točno određenoj visini i u pravcu iz kojega nautičar prilazi obali, snimljeno oko 7000 fotografija svih lokacija na Jadranu.

Glavni urednik izdanja je Mladen Šutej, koji je ujedno opisao Južni Jadran, dok su ostale dijelove obradili iskusni nautičari s višegodišnjim iskustvima u hrvatskom moru.

Mladen Gerovac je opisao Istru i dio Sjevernog Jadrana, Milan Ilić obalu i otoke od Bakra do Zadra, Damir Miloš od Zadra do Rogoznice, Kornate i ostale otoke, a Darko Stipaničev Srednji Jadran, Split i okolne otoke.

Nautički Peljar hrvatskog Jadrana ima 528 stranica, 420 karata, 500 fotografija i opise 264 luke i marine. Izdavač: Masmedia, Zagreb.

Knjiga je tiskana na hrvatskom i na engleskom jeziku.

Knjiga NAUTIČKI PELJAR JADRANA - RASPRODANO
 

Navedenu knjigu možete kupiti kod autora:
Mladen Šutej dipl.ing.
Radićeva 26
10000 Zagreb

Tel: +385 1 481 3181
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Vrboska peljar3

 


  

 

Idi na vrh