Dvaput preko Atlantika.  Donja linija je 22 dana solo plovidbe Šuteja od Las Palmasa do Barbadosa ( dane 12 i 13 vladala je bonaca).
Gornja je linija povratak od Miamia prema Gibraltaru. Krivudanje šesti, sedmi i osmi dan je posljedica nevremena kod Bermuda i 60 sati zavlačenja. 
S Barbadosa na Bequiu a zatim u civiliziraniji dio Kariba.
S Barbude, teško dostupnog otoka radi pličina,na St.Maarten i dalje prema UK i USA Virgin otocima.

 

 

Culebra (zmija) mali je otočić E od San Juana, svakako jednog od najlijepših gradova Kariba. Zatim Arecibo, također na Puertoricu, a onda Samana u Dominikanskoj republici. Tu su posadi pokušali uvaliti drogu ( suhi prešin za marihuanu) a iz Puerto Plate je trebalo brzo isploviti iz sličnih razloga.

 

Cap Haitien je grad od 30.000 stanovnika, bez kanalizacije i s nezamislivom bijedom. Samo dva dana kasnije Hir 3 je u blaženom okruženju Bahama. Otoke Turks and Caicos jedriličari izbjegavaju jer se na njima vrši noćni prekrcaj kokaina.

 

 

Opasni arhipelag sa sidrištima koja su dostupna samo uz dnevnu svijetlosti i sunce u podne. Jedreći uz Long Is. (dolje desno) dva je dana bilo oblačno pa je otok zaobiđen iako ima lijepih uvala.

U Sredozemlju muka i drama. Prvo 13 dana levanta, zatim 3 dana tramontane, pa 4 dana maestrala i za kraj, od Kornata do klupskog mola Y.C. Galeb, bezvjetrica. Osim par dana bonace sve ostalo žestoka orca. Ukupno od Miamia do Žurkova 60 dana jedrenja bez pristajanja.

 

  

Idi na vrh